Den Heuvel 3-45          5688 EM Oirschot          Mob: 06-25046898

Auto airco service en airco onderhoud bij Amerikaanse auto specialist Autobedrijf Wijdeven in Oirschot

 

Airco service

Autobedrijf Wijdeven is gespecialiseerd in het onderhoud en vullen van de airco van úw auto. Hierbij maken wij gebruik van moderne, milieu vriendelijke apparatuur.

 

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. U rekent erop! Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is... sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat vaak als het u net niet uitkomt!

 

Algemene werking van uw airconditioning

 

Noodzaak airco onderhoud

Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld tot 10% koudemiddel. Koudemiddel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan.

 

De airco check-up bestaat uit:

 

 • Druktest uitvoeren
 • Het systeem controleren op lekkage
 • Controleren van magneetkoppeling en aandrijfriem
 • Werking van het systeem en temperatuur controleren en meten.

 

 

De complete airco service beurt bestaat uit:

 

 • Airco check-up
 • Leeghalen en filteren van het koudemiddel
 • Het systeem controleren op lekkage
 • Diep-vacumeren (ontvochten) van het systeem
 • Vullen met verse olie
 • Vullen met schoon koudemiddel R134a
 • Controleren van magneetkoppeling en aandrijfriem
 • Werking van het systeem en temperatuur controleren en meten.
 • Airco check-up

 

  

Duur service beurt:

Het vullen van uw airco neemt +- 45 minuten in beslag. Met andere woorden, onder het genot van een kopje koffie, klaar terwijl u wacht.

 

Uw airco en uw gezondheid.

Airco van uw auto soms ongezond

Meer dan 85 procent van de nieuw verkochte auto's wordt met airconditioning uitgerust, zodat ook bij 30 graden buitentemperatuur een aangenaam rijklimaat kan worden geschapen.

Maar een airco vormt ook een risico. Weinigen houden er bij het onderhoud van hun auto rekening mee dat een slecht functionerende airco gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Om de twee jaar moet de installatie worden gecontroleerd. Anders kunnen er schadelijke schimmels en bacteriën in ontstaan, die irritatie aan de luchtwegen veroorzaken.

Door deze schadelijke micro-organismen stelt men bij chauffeurs en passagiers van een auto met airco vaak verkoudheden, tranende ogen, keelpijn en irriterende luchtwegen vast, en wordt er vaak een muffe geur waargenomen.

De oorzaak is bacterievorming op de verdamper van de airco. Verse lucht wordt aangezogen en stroomt over de lamellen van de verdamper waar hij, bij ingeschakelde airconditioning, gekoeld wordt. Door de lagere temperatuur treedt er een gevoelige condensatie op het koele oppervlak van de verdamper op.

Waar warmte en vochtigheid tegelijk aanwezig zijn op de verdamper krijgt men ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van algen, bacteriën en andere micro-organismen. Stof, stuifmeel en nicotine, meegekomen met de lucht, zijn een ideale voedingsbodem voor een sterke aangroei in deze zone. Deze groeien des te meer als de auto stilstaat. Bij het starten van de auto - met de ventilator aan - worden deze micro-organismen samen met de koude lucht in de auto geblazen.

 

Circulaire reiniging met Anti-bacterieel middel.

De Anti-bacteriële behandeling reinigt, via een circulaire reiniging, ter plekke grondig en compleet uw airco systeem. Wij maken gebruik van een neutrale, watergedragen oplossing, die de voedingsbodem voor micro-organsimen verwijdert en uw airco systeem voor langere tijd vrijwaart van nieuwe vervuiling, zonder nadelige bijwerkingen voor u en uw passagiers.