Den Heuvel 3-45          5688 EM Oirschot          Mob: 06-25046898

Wynn’s aircoreiniger nu met Ctgb-goedkeur bij Autobedrijf Wijdeven in Oirschot

 

Werkplaats & onderhoud

 

  • Aircoservice
  • Aircoreinigingsapparaat
  • Wynn's

 

 

Hoewel het niet altijd zomer is,de airco werkt het hele jaar door. Soms krijg je last van geurtjes in de auto.  Wynn’s is nu uit dat probleem, hun Airco-Clean kreeg officiële goedkeur.

 

Weet u het nog: vorig voorjaar ineens grote ophef over aircoreinigers. Inspecteurs van de overheid deelden boetes uit waar ze niet-goedgekeurde reinigers aantroffen. Want reinigers moeten biociden bevatten, en die moeten Ctgb goedkeuring hebben.

Gevolg was dat bijna alle aircoreinigers uit de handel moesten. Zo ook Airco-Clean van Wynn’s, onder productnummer 19701, ook al zat daar helemaal geen biocide in.

 

Nu met biocide én goedkeur

Voor dezelfde reiniger met bacterie- en schimmeldodend biocide erin vroeg Wynn’s toen maar goedkeuring aan. Die is dan nu na een jaar verkregen, voor Airco-Clean productnummer 30205. Niet te verwarren dus met het oude product onder een ander nummer.

We herhalen nog maar eens het standpunt van de overheid. Een aircoreiniger moet biociden bevatten, anders kan hij niet goed reinigen. Bacteriën en schimmels op de verdamper moeten bestreden worden. Zonder biocide gaat dat niet.

Biociden moeten goedgekeurd zijn door Ctgb als bestrijdingsmiddel. Dat was bij veel aircoreinigers niet het geval. En als er geen biocide in zat was het nog niet goed, dan kan het product niet doen wat het belooft. Dat mag ook niet, van de Keuringsdienst van Waren. Vandaar dat de oude Wynn’s Airco-Clean, zonder biocide, uit de handel ging.

  

Dubbele behandeling

Maar nu mag het dus weer, het complete reinigingssysteem van Wynn’s. Dit bestaat uit de begin vorig jaar verschenen Aircomatic III, met Airco-Clean en Air Purifier.

Het Aircomatic III apparaat vernevelt met zijn ultrasoon systeem de Airco-Clean in de auto. Met het ventilatiesysteem op recirculatiestand komt de reiniger volgens Wynn’s overal in de airco installatie, zonder iets te hoeven demonteren.

Vervolgens staat een ozon-behandeling op het programma, ook daarvoor zorgt de Aircomatic III. Daarna zorgt de Air Purifier voor afbraak van overgebleven ozon, die gevaarlijk is voor de gezondheid. Na dat alles moet de airco weer deugdelijk schoon zijn, en alle nare geurtjes zijn weggewerkt.

 

Peter Fokker (redactie AMT)